Engels   Frans   Duits  

 

Werkzaamheden

LegalRail verzorgt alle juridische diensten op het gebied van spoorvervoer en van vervoer meer in het algemeen.

 

LegalRail staat cliënten bij in strategische projecten zoals innovatietrajecten, bijvoorbeeld inzake (re)activering van spoorlijnen of de exploitatie van vervoerdiensten, en in adviseringsprocessen, bijvoorbeeld ten aanzien van de netverklaring, overgang van onderneming, of mededingingsrechtelijke vraagstukken betreffende de toegang tot het spoor.

 

Daarnaast assisteert LegalRail bij toelatingsvraagstukken (materieel, personeel, spoorwegondernemingen). LegalRail concipieert (internationale) spoorcontracten en zij verzorgt contractenonderhandelingen of – toetsingen. Tevens voert LegalRail legal audits uit op onder meer contractueel gebied en inzake veiligheidsvraagstukken. LegalRail staat cliënten bij in de afwikkeling van allerhande schaderijdingen. Indien nodig, procedeert LegalRail voor haar cliënten.

 

Binnen het spoorrecht vormt het spoorstrafrecht een eigen onderdeel. LegalRail heeft ervaring met het voorkomen van strafvervolging van spoorwegondernemingen of hun veiligheidsfunctionarissen, het verdedigingen van hen indien toch wordt vervolgd, en met het oplossen van problemen inzake verklaringen omtrent gedrag. Vraagstukken inzake de wetgeving vervoer gevaarlijke stoffen zijn bij LegalRail in goede handen, evenals de verdediging van machinisten na een schaderijding of een stoptonend seinpassage.